Orättvis fördelning!

Är det någon som borde ligga i framkant när det gäller jämställdhet så borde det vara staten.

När det gäller statliga Svenska spel så jobbar man hårt med jämställdhetsfrågan när det gäller sin personal, men när det gäller fördelning av pengar mellan damidrott och herridrott så värderas män mycket högre än kvinnor

För några år sedan gjorde man också en storsatsning som innebar att Svensk damfotboll fick 15 miljoner per år, samtidigt som herrfotbollen garanterades 92 miljoner kronor. Det är ett exempel på hur orättvis fördelningen är mellan damfotbollen och herrfotbollen.

Svenska fotbollsförbundets fördelning är inte heller bra och det borde ställas krav från staten att det ska satsas mera på damfotboll, eftersom man är en stor finansiär till Svenska fotbollsförbundet.

Tyvärr känns det oerhört långt borta, att damerna ska få samma förutsättningar som herrarna inom idrotten Därför håller jag med de som tycker, att det borde finnas en jämställdhetspolicy när det gäller sponsring från statliga bolag och även andra verksamheter som finanseras av skattepengar. Det skulle vara ett bra steg på vägen, att göra idrotten mera jämställd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.