Terrorismen måste bekämpas och Sverige måste också bidra i kampen!

Idag är det svårt att tänka på något annat, än terrordåden i Bryssel. Mina tankar går också till offren och dess anhöriga. I dagsläget är 34 personer döda och över 200 personer har skadats. Sen är det också en stor risk att dödstalet stiger, på grund av att många är allvarligt skadade. Det känns heller inte bra att terroristerna har haft kopplingar till personer som bott i Sverige. Enligt media så är det IS, som tagit på sig ansvaret för terrordåden. Precis som jag skrev i min blogg igår så är det också, så otroligt fegt att ge sig på oskyldiga.

Vi får inte heller glömma att Sverige också har utsatts för terrordåd. Säkerhetspolisen uppskattar också att ca 300 personer har rest från Sverige, för att ansluta till terroristgrupper i Irak och Syrien. Troligen finns också ett stort mörkertal. Nu tror jag att SÄPO har bra koll, men det måste bli, en mycket skarpare lagstiftning när det gäller terrorresor. Det finns även en stor risk att dessa personer kommer tillbaka till Sverige.

När det gäller IS, så måste de bekämpas med våld och det säger även vår statminister Stefan Löfven. Han säger också att Sverige ska slå till ”hårt och absolut” mot terrorismen. Men tyvärr verkar det inte som vår statsminister har någon plan, på hur Sverige ska hjälpa till med att bekämpa terrorismen. Jag tycker själv att det är en självklarhet, att Sverige ska bidra militärt i kampen mot IS och terrorismen.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.