Ett hårt slag för Norrland!

Enligt prognoser kommer bensinpriset att stiga den närmsta tiden och det kommer även att fortsätta efter sommaren. Med tanke på den tidigare skattehöjningen som regeringen genomförde i början på året, så kommer det att påverka många. Man kan även läsa på miljöpartiets hemsida, att man vill fortsätta höja bensinskatten.

Den grupp i samhället som kommer att påverkas mest av ett högt bensinpris är de som inte har tillgång till något annat transportmedel än bil, alltså de som bor på landsbygden. För många är bilen också helt nödvändigt för att få vardagslivet att fungera. Ett högt bensinpris kommer också att drabba hushåll med låga inkomster.

För många Norrlänningar kommer det också få stora konsekvenser, när bensinpriset höjs. Av naturliga skäl, har vi inte heller tillgång till ett väl utbyggt kollektivtrafiknät i Norrland

I Norrland är vi också beroende av våra basnäringar som skogs och gruvnäringen och ett högt bensinpris innebär även en stor ökning av transportkostnaderna.

Magdalena Andersson

 

 

 

 

 

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.