Måste uppmuntra företagande, istället för att bestraffa!

Nu har finanspolitiska rådet presenterat sin nya rapport och det är svidande kritik mot finansministern Magdalena Andersson.

Bland annat kritiseras regeringen för att man bryter mot det finanspolitiska ramverket genom att man inte följer överskottsmålet.I rapporten bedömer man också att regeringen inte kommer att nå sitt mål om lägst arbetslöshet inom EU till 2020 och man vill att man omformulerar sitt mål.

Med tanke på den politik som regeringen för, så har jag aldrig trott på målet om EU:s lägsta arbetslöshet. Det man har nu gjort i sin budget gör det inte lättare. Det är en företagarfientlig budget, där man gör det dyrare för företag att anställa och det som också saknas i budgeten, är förutsättningar för att hjälpa företagen att anställa. Försämrade RUT och ROT villkor har inte heller varit bra.

Det som behövs i Sverige är en företagarpolitik som uppmuntrar eget företagande, istället för att bestraffa det. Sen måste också den negativa attityden till företagande, bli mera positiv.

Det är också företagen som bär upp Sveriges välfärd. Om det inte fanns företag, så skulle vi inte ha råd med skolor, äldreomsorg och sjukvård.  Bra villkor för företag är också en förutsättning för fler jobb. Men det verkar inte regeringen förstå.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.