Bristande tillgänglighet måste tas på allvar!

Igår på fullmäktige hade jag ställt en interpellation med rubriken ”Tillgänglighet för funktionsnedsatta” till Andreas Lundgren (S) ordförande i individ- och familjenämnden. Interpellationen handlade om att Umeå kommun tappar i en mätning när det gäller tillgänglighet.

Det här är en fråga som jag tycker att vi måste ta på allvar och när det gäller att få delta i samhället på lika villkor ska det vara en rättighet och en självklarhet. Jag gillar kommunens målsättning om att Umeå ska vara Sveriges tillgängligaste kommun år 2020, men då går det inte att vi sjunker i mätningar.

Vi har även tagit en handlingsplan om tillgänglighet i kommunfullmäktige. När det gäller den handlingsplanen så har alla nämnder, kommunala bolag och verksamheter ett stort ansvar. Planen är också ett viktigt verktyg för att lyckas med ett framgångsrikt arbete för ökad tillgänglighet och delaktighet.

Från Liberalernas sida så kommer vi också att fortsätta jobba hårt när det gäller frågan om bristande tillgänglighet

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.