I dagsläget är jag emot en storregion!

Nu har regeringens indelningskommitté lämnat sitt delbetänkande till civilministern och det var ingen stor överraskning att man föreslog att de fyra nordligaste länen ska slås ihop till ett.

Regionfrågan ser nog tyvärr ut att vara avgjord och om några kommer i så fall Västerbotten vara ett minne blott. Som det ser ut nu, så kommer Region Norrland bli verklighet 2019, eftersom det verkar finnas en politisk majoritet för det.

Jag är i dagsläget emot en storregion och sen är det inte heller förankrat hos medborgarna i de fyra länen. Det här är en stor fråga och jag tycker att det ska vara väl förankrat. Jag känner också att jag inte har en klar bild vad en storregion kommer att innebära.

Om det skulle bli en storregion i Norrland så skulle den geografiskt omfatta ungefär halva landet. Om man ser till Västerbotten så har vi också en tydlig regional och kulturell identitet. Jag har också svårt och förstå hur en storregion ska lösa det ekonomiska underskottet som finns i dagsläget.

En kommentar

  1. Basic Rules

    Hej,
    har ni politiker inget lärt av verkligheten, inte minst den senast veckan?
    Överförmynderi, mer överstatlighet är motsatsen till väljarinflytande/demokrati, där vi kan få ta ställning till Storregion, skattehöjning och alternativ/vårdfokuserad verksamhet till 100 %. Inget företag/Org blir bättre av samma dåliga medicin, om man nu inte bara kan övervältra – utan mandat – allt på skattebetalarna !
    Nästa val vad återstår då för riktigt stora frågor – inga. Det blir det vanliga tramset.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.