Hellre en kritisk liberal än en kommunist till Ryssland!

Vänsterpartiet tycker att det är för mycket ”nöjesresande” i kommunen och kallar vårt besök i ryska Petrozavodsk för just detta. Kanske det är de kommunistiska rötterna som gör att partiet klassificerar officiella resor till Ryssland som ”nöjesresor”, något jag inte tror skulle få medhåll från barnen på Umeås hjälte Anna Kristensens barnhem Lavda. För det är just sådana kontaktmöten som dessa som underlättar för biståndsorganisationer att bedriva verksamhet i sådana länder.

Flera gånger har jag besökt forna sovjetstater och blivit smärtsamt påmind om förtryck och lidande. Genom vår demokratistiftelse Swedish International Liberal Centre har vi deltagit i flera projekt för att bygga upp nätverk och organisationskunskap i dessa områden, så många att våra egna medlemmar belagts med inreseförbud till vissa stater.

För mig är det viktigt att en diktaturkritisk liberal representerar Umeå i Ryssland, istället för att en kommunist gör det. Det blir lite absurt att ett parti försöker vinna billiga politiska poänger på att förhindra återuppbyggnad av sådant deras egen ideologi förstört. Det hade varit mera klädsamt om vänsterpartiet hade yrkat avslag på samarbetet mellan Umeå och Petrozavodsk. Nu har vi ett samarbete och då måste vi fullfölja det. Sen kastar också vänsterpartiet sten i glashuset genom sin motion att göra Gaza till vänort. Går motionen igenom kommer det att utöka antalet resor i kommunen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.