Pinsamt!

Varje vecka kan man tyvärr läsa om funktionshindrade som nekats assistanshjälp och kritiken är också massiv ute landet. Men tyvärr verkar det ha blivit en prestigesak för Åsa Regnér(S) som är barn- äldre och jämställdhetsminister.

I SVT:s agenda fortsätter hon också att bortförklara regeringens ställningstagande när det gäller assistanshjälp. Det var också pinsamt när hon sa regeringen inte tagit några beslut om regelförändringar och att man inte har ansvaret. Hon verkar totalt ha glömt bort regeringens skrivning i regleringsbrevet till försäkringskassan, om att strama åt ytterligare inom personlig assistans.

Jag är fortsatt glad att Liberalerna står upp för denna reform. Sen förstår jag mig inte på socialdemokraterna, som säger att man vill värna om de svagaste i samhället. Men i själva verket så gör man tvärtemot.

En kommentar

  1. Desirée

    Joooo, jag håller med dig Peder, det är för jä……….. att personer med svåra funktionshinder som verkligen behöver ständig hjälp av sina assistenter blir av med assistenterna eller får stort minskad assistans häl. Helt galet sjukt!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.