Det behövs en bättre företagspolitik!

Det behövs en bra företagspolitik i Sverige och därför känner jag en stor oro över regeringens syn på företagande. Det gäller bland annat förslaget, om att vinster i välfärden kraftigt ska begränsas.

För mig är det ganska logiskt att företag inte överlever, om man går med förlust. Har man inga vinster, kan man heller inte utveckla sina företag. Vinster ger även företagen möjlighet att investera och det är viktigt för samhället.

Om det inte fanns företag, så skulle vi inte ha råd med skolor, äldreomsorg och sjukvård. Det är också företagen som bär upp Sveriges välfärd. Bra villkor för företag är också en förutsättning för fler jobb. Det behövs även enklare regler och lägre skatter för små företag.Därför behövs det en företagarpolitik som uppmuntrar eget företagande, istället för att bestraffa det.Sen måste också den negativa attityden till företagande, bli mera positiv.

 

En kommentar

  1. Olle

    Tja, trenden är väl att staten ska ta över allt företagande så negativa de är mot allt företagande.
    De ser varje företagare som en fifflare som ALLTID skatteplanerar och undanhåller skatt.

    Framtidens arbetsgivare blir arbetsförmedlingen som slussar ut folk i olika sysselsättningsåtgärder.
    Kommer bara att finnas sysselsättning i framtiden inga arbetstillfällen. Skogen kommer att stå och ruttna som en nyckelbiotop ,jordbruken existerar inte . Multinationella företag med patenterad gröda styr vårt näringsintag. Sen undrar ni varför Trump blir president och varför ytterlighetspartier går framåt som tex SD . Nej, dags att ta tag i nåt nu,valet 2018 kommer att bli ett skandalval om ni politiker inte tar tag i HELA Sveriges delaktighet inte bara tätorterna. Varför röstar mina gamla föräldrar på SD ,de har inga sympatier med rasister eller liknande. Jo de vill inte längre bli pissade på av (överheten)lögnaktiga yrkespolitiker som mest ser till sig själva och inte kallet. Och lämnar halva Sverige åt sitt öde (landsbygden)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.