Rädda musikskolan!

Ett fritt kulturliv är avgörande för en demokrati, eftersom det endast är genom kulturella uttryck som vi förmedlar våra åsikter, tankar och känslor – exempelvis genom att skriva en text som denna. Därför måste barn också i tidig ålder få möjlighet att uttrycka sig och skapa, vara kreativa. Det kan vara förödande för en kreativ elev att inte få uttryck för sin kreativitet och det kan vara lösningen för en elev som annars inte klarar skolan. Därför är musikskolan så oerhört viktig, särskilt för en kreativ kulturkommun som Umeå.

Liberalerna (och Folkpartiet) har alltid hyllat och försvarat musikskolans verksamhet. Jag förstår inte hur Socialdemokraterna kan föreslå en så kraftig neddragning i musikskolans budget – det parti som annars hävdar sig vilja öka mångfalden och låta alla elever, oavsett föräldrarnas plånbok, kunna delta i kulturell verksamhet. Från Liberalernas sida vill vi hitta en lösning för musikskolan och stoppa den stora neddragningen i budgeten.

En kommentar

  1. Lars Olov Sjöström

    Det är bra att Liberalerna står upp för musikskolan. Det handlar om viktig barnkultur men också om en grundsten i Umeås kulturbygge och förutsättningar för musiklivet i stort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.