Dags att sätta ner foten!

Idag är det kommunfullmäktige och det är som vanligt en lång dagordning. Från Liberalernas sida så har vi bland annat en interpellation, som är skriven av Peter Sedlacek som har följande frågeställning ”Vilka planer har Umeå Kommun för bevarandet av Folke Hübinettes Umeå modeller?”

När det gäller Folke Hubinettes modeller av Umeå så är det en fantastisk samling. Tyvärr verkar kommunen inte ha samma uppfattning. Från Liberalerna sida så tycker vi att det är dags att sätta ner foten och bevara modellerna för framtiden.

Jag tycker också att det är skamligt att dessa modeller ska flyttas runt i tillfälliga lokaler. Dessa modeller är otroligt uppskattade och precis som Peter nämner i sin interpellation, så är det ett stort intresse för att se dessa modeller. Jag tror också att modellerna skulle bli en stor turistattraktion

En kommentar

  1. Pelle Andersson

    Bra Peder!Kan modellerna blir permanent bevarade i entren till VÄVEN då är det något i den byggnaden som är värt att bevara för framtiden!!!!!Mvh Pelle i Thailand

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.