Rädslan växer!

Regeringens åtstramning inom personlig assistans har redan fått fruktansvärda konsekvenser och det har även drabbat personer i Umeå kommun. Jag märker också hur rädslan växer för att få indragen hjälp, bland personer med funktionsnedsättning i vår kommun.

Regeringen har gjort åtstramningen för att minska kostnaderna, men det har i sin tur inneburit en förskjutning av kostnader till kommunerna. Det blir även så att man överför ansvar på anhöriga och då kommer det också att uppstå kostnader på andra håll. Det är kostnader som man inte har räknat med.

Hur som helst så är det en åtstramning som slår mot de svagaste och det kommer också att innebära försämrade levnadsvillkor för många, som har ett funktionshinder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.