Verkligen välförtjänt!

Igår på Umeås idrottsgala blev Udominate Basket, för andra året på raken utsedd till årets damlag i Umeå. Jag är så otroligt glad att basket uppmärksammas och det är verkligen välförtjänt att Udominate fick priset. Under mina år som basketsupporter har jag träffat så många eldsjälar inom basketen i Umeå och tyvärr har man inte fått den uppmärksamhet som man har förtjänat. För deras skull är det extra kul att basketen uppmärksammas.

Det är också kul att Sveriges bästa elitlag inom idrott finns i Umeå. Udominate är fortfarande obesegrade och har 22 raka segrar i ligan. En imponerande segersvit och det finns nog inget elitlag, som kan vissa upp något liknande. Nu återstår det 5 matcher innan slutspelet börjar och jag är 100 procent säker, på att man kommer att bli obesegrade i grundserien.

Har ni inte sett basket, så har ni också bommat något. Det är en fantastisk upplevelse och det är ingen lugn stund under matcherna, för allt kan hända. På torsdag spelar Udominate mot Telge, då har ni chansen att få se Sveriges bästa lag. Vi har också ett herrlag i Umeå med många basketprofiler och jag hoppas verkligen att Umeå BSKT fixar slutspelsplatsen!

Om man ser till galan så var den mycket bättre än förra året och arrangörerna ska ha ett stort beröm. Men man höll inte vad man lovade, när man sa att galan skulle bli mindre gubbig. Inledningen på galan hyllade bara manliga idrottare och lag. (Inget ont om dem. Dom är värda att hyllas) Om man fråntar dem som var nominerade, var det en röd tråd i hela galan på manliga idrottare som hyllades. Lag som tex UIK eller IKSU nämndes knappt.  Men frånsett det, så är det otroligt kul att idrottsgalan arrangeras och Umeås idrottare förtjänar en sådan här gala. Om man ser till vinnarna så var det så otroligt kul att ”Uttervägens hjältar” vann! Vilket fantastiskt gäng!  

2 kommentarer

  1. Cecilia Brönemyr

    Det är verkligen en ära att jobba på Uttervägensom gruppbostad. Att få vara med att utveckla detta gäng till självständiga individer är en grym upplevelse. Nu hoppas vi bara att umeå kommun tar tag i vårt hälsoproblem i denna värld och låter oss utveckla träningen Ännu mer så vi kan inspirera mera. Vilket inte är så lätt att få igenom. Umeå är en aktiv stad men på boenden är ofta städ, tvätt och vardag viktigare att priotera än fysisk aktivitet. Innebandy och fotboll passar inte alla. Vi startar gärna en dialog runt detta. Just nu har vi ett koncept som ingen annan stad i sverige har, det är för stort för att tappas bort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.