Ett stort hot!

Enligt en granskning av SVT nyheter så har två av tio politiker, lämnat sina uppdrag i kommunfullmäktige sedan valet 2014. Om man ser till Umeå kommun så har 16 stycken lämnat sina uppdrag i kommunfullmäktige.  Med tanke på att det är 65 mandat i fullmäktig, så blir det hela 24 procent som har lämnat sina uppdrag. Det finns tyvärr idag också tomma stolar i fullmäktige.

Om man ser till hela landet, så är det inte heller överraskande att det är Sverigedemokraterna som har mest avhopp. Ett parti som har haft stora problem och är även det parti som har bidragit mest till politiska vildar.

Man får inte heller glömma, att det flesta som sitter i kommunfullmäktige är fritidspolitiker och kombinerar ofta sitt uppdrag med heltidsstudier eller heltidsarbete. Det är också tufft att vara politiker idag. Många utsätts tyvärr också för hot och trakasserier. Sen är det också ett tufft klimat i social medier och där förekommer det många personangrepp på politiker.

Vi har nog svårt att rekrytera förtroendevalda till politiken och det blir tyvärr inte heller lättare när aktiva politiker hotas och trakasseras. Det är också ett stort hot mot demokratin att många politiker lämnar sina uppdrag. Sen ska ingen tolerera hot eller trakasserier på sin arbetsplats, oavsett vad man jobbar med. Jag har själv blivit utsatt för hot och trakasserier och det är inte roligt att uppleva. Men tyvärr är det så, att man börjar inse att det är vardagen.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/politikerna-hoppar-av-tusentals-lamnar-sina-uppdrag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.