Ännu en straffskatt för Norrland!

Tidigare har regeringen tvingat backa från utredningens förslag om kilometerskatten. Nu tror många att frågan är lagd på is, men så är inte fallet. Regeringen kommer att fortsätta bereda frågan och på sikt införa kilometerskatten. Det kommer att bli en ytterligare straffskatt, som kommer att slå hårt mot näringslivet i länet. Det är miljöpartiet som är drivande i frågan och det är heller ingen överraskning, eftersom det är ett parti som vill att man inför skatter på allt som rör sig.

Vi får inte heller glömma att bensinskatten har höjts nyligen och att miljöpartiet ytterligare vill ha en höjning av bensinskatten. Den grupp i samhället som kommer att påverkas mest av höjd bensinskatt, är de som inte har tillgång till något annat transportmedel än bil, alltså de som bor på landsbygden. INorrland har vi av naturliga skäl, inte heller tillgång till ett väl utbyggt kollektivtrafiknät.

Att transportera något idag är inte heller billigt och med en kilometerskatt så höjs transportkostnaderna. I Norrland är vi beroende av våra basnäringar som skogs och gruvnäringen och utan lastbilar skulle deras transporter inte fungera. Att sen säga att avgiften skulle, ge mera jämlika villkor för den Svenska åkerinäringen gentemot utländska företag köper jag inte. 80 % av alla godstransporter sker redan idag via ett svenskt åkeri

Sen skulle skatten heller inte ge något tillbaka till Norrland. De miljarderna som staten skulle få tillbaka i nettointäkter per år, ska investeras i järnvägar i södra Sverige. Våra klimatmål är viktiga, men att införa straffskatter för oss i Norrland känns inte rätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.