Företagsklimatet försämras i Umeå!

Idag på morgonen presenterade Svenskt näringsliv undersökningen om det lokala företagsklimatet och tyvärr är det så att Umeå sjunker i mätningen jämfört med förra året. Det finns säkert många anledningar till det och ombyggnationerna i centrum kan vara en bidragande anledning. Men jag tror inte det är hela sanningen. Jag tror att vi måste få en bättre företagarpolitik i kommun som uppmuntrar företagande, istället för att bestraffa det. Sen måste också den negativa attityden till företagande, bli mera positiv. Från företagshåll kommer också ofta synpunkter om att kommunens affärsverksamheter konkurrerar med det privata näringslivet.

Tyvärr är det också så att socialdemokraterna låter vänsterpartiet påverka den praktiska politiken. Det strategiska planen är ett exempel på det. När det gäller vänsterpartiet så finns det ett starkt motstånd mot privat företagsamhet och valfrihet i skola och omsorg, och det har tyvärr också fått stort genomslag i tidigare samarbeten. Vänsterpartiet har heller aldrig förstått, att det är, företagen som bär upp Sveriges välfärd

3 kommentarer

  • Peder Westerberg (inläggsförfattare)

   Nästan allt! Sen har Vänsterpartiet aldrig förstått, att det är företagen som bär upp Sveriges välfärd.

   • Olle

    Det tror jag knappt att S vet heller ,för de verkar tro att vi företagare tjänar hur mycket som helst och skeppar stora lass med kapital till skatteparadisen.Är ju inte direkt så. Sen verkar det som de tror det är arbetsförmedlingen som skapar jobben. Både S och V ser ner på privata företagare ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.