Ökat stöd till föreningslivet!

Idag har vi från Liberalerna presenterat vårt budgetförslag för nästa år. Bland annat föreslår vi ett ökat stöd till arbetet mot antisemitism, efter den senaste tidens attacker mot Judiska föreningen.

I dagsläget är det ett stort behov av att arbeta mot just antisemitism specifikt och intolerans generellt. Vi tillför därför en miljon kronor i budgeten till insatser mot detta. Inom samma ämnesområde vill vi också tillföra medel till de nationella minoriteterna genom att budgetera en miljon kronor till insatser för och av de nationella minoriteterna.

Vi vill också konkurrensutsätta delar av verksamheten inom för- och grundskolan och det kommer att innebära att effektiviseringskravet kommer att minskas med tre miljoner kronor. Dessutom tillför vi två miljoner kronor för att utveckla kvaliteten inom för- och grundskolan.

 Inom äldreomsorgen vill vi satsa extra mycket på ”hemlagad” mat, dvs mat lagad på enskilda boenden istället för ett centralkök. Även här räknar vi med att effektiviseringskravet skulle kunna minskas med fem miljoner kronor och vi tillför fyra miljoner kronor för att utveckla kvaliteten inom äldreomsorgen generellt.

Föreningslivet i Umeå är oerhört viktigt och möjligheten att uttrycka sig genom olika kulturformer är en av de viktigaste delarna av vår demokrati. Det är på så vis vi kan nyttja vår yttrandefrihet och vår frihet att organisera oss. Därför tillför vi två miljoner kronor till fritidsnämnden och kulturnämnden.

Finansieringen av budgeten går huvudsakligen genom konkurrensutsättning och överföringar från kommunstyrelsens budget för ”oförutsedda utgifter”, därifrån detta år bland annat Guitars the Museum fått bidrag.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.