Vi män måste ta vårt ansvar!

Idag har jag talat på en manifestation om mäns våld mot kvinnor. För mig var det en självklarhet att ställa upp och jag var otroligt glad och tacksam att arrangörerna Hand i hand för kvinnofrid frågade mig

Det här är en fråga är som verkligen berör mig mycket. Jag har själv sett det på nära håll själv. När en nära släkting blev utsatt. Jag fick följa hennes kamp, där rättsväsendet blundade i början. Men till slut efter många år fick hon hjälp av samhället.

Vi män måste också ta vårt ansvar och även engagera oss i det främjande och förebyggande arbetet. Att arbeta mot våld och för ett jämställt samhälle är inte enbart ett ansvar för flickor och kvinnor, utan i allra högsta grad ett ansvar för pojkar och män.

En kommentar

  1. Ulrika Westerberg

    Käre kusin.

    Tack för att du tagit ställning och håller fram dig som en anhängare av kvinnors lika värde och dessutom stöttar de utsatta. Hoppas ditt parti är lika progressivt som du när det gäller att prioritera kvinnomottagningar, att behålla de vårdplatser som anses vara framgångsrika i behandlingen av sexuellt drabbade och ge medel till alla drabbade som vågar träda fram. Dessutom ha vårdval för de drabbade så de och inte politikerna ska bestämma vad som är att föredra.

    I Stockholm är det inte så roligt när den enda kvinnokliniken för sexuellt utsatta ifrågasätts av politikerna (wonsa.se), fungerande platser för prostituerade läggs ned och insynen i upphandling av psykiatrisk vård är låg och utvärdering av verksamheterna saknas som före detta Capio i Stockholm sydöst. Landstingspolitikerna avskyr alternativ vård som Vidarkliniken men som av patienterna anses vara den bästa vård de fått.

    Jag vet vad jag talar om som drabbad av sexuellt våld och känner till konsekvenserna av att inte se hur hälsan påverkas utan behandling. Lyssna på min berättelse i direktsändningen i Radio Totalnormal med MeToo-tema på torsdag på 101,1, Mhz klockan 14. Sändningarna kan höras via stockholm närradios app eller via radiototalnormal.se hemsida på måndag den 13 feb.

    Lycka till med att prioritera de viktigaste frågorna i Umeå kusin Peder och vem vet, kanske i riksdagen redan i år?!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.