Umeå saknar en central gästhamn!

Är det något Umeå saknar så är det en gästhamn i centrala Umeå. Under många år har vi i liberalerna också drivit frågan och redan 2007 föreslog vi att kommunen skulle satsa på en gästhamn centralt i Umeå.

När det gäller en gästhamn i centrala Umeå skulle det skapa goda förutsättningar, för en betydande ökning av antalet gästnätter och även vara positivt för såväl båtlivet i kommunen som Umeås möjligheter att utvecklas som turiststad. Det skulle även innebära ett lyft för handeln och givetvis för båtfolket. Båtturismen är något vi måste utveckla i Umeå och självklart måste det göras i samråd med båtfolket.

Vi tror inte heller på att placera en gästhamn vid Strömpilen och från Liberalernas sida så förespråkar vi ett centralt läge

En kommentar

  1. Andreas Näsman

    Jag bor i Sollentuna där man har 3 båtar i kommunvapnet. Sollentuna ligger vackert beläget i Edsviken i Stockholms skärgård. Vi har 0 (noll) gästplatser. En ren skandal. Jag har faktiskt visat en bild på båtplatserna i Umeälven för att visa hur det skulle kunna se ut! Men allt är relativt 😉 Umeå har blivit en mycket vacker stad må jag säga, som utflyttad Umebo!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.