Bro vid Bölesholmarna!

Från Liberalernas sida så har vi i många år drivit att en gång- och cykelbro skall byggas mellan Lundåkern och Bölesholmarna. Därför är vi oerhört glada att bygget har startat och tanken är att bron ska vara klar nästa sommar.

När det gäller Bron så kommer det att bli en oerhörd tillgång för det rörliga friluftslivet, också den kommer också att underlätta för en bilfri kommunikation mellan de västra stadsdelarna och arbetsplatser som Volvo Umeverken och IKEA. Bron finns dessutom med som en av de åtgärder för bättre luftkvalitet i Umeå centrum.

Sista tiden har jag också fått en massa frågor hur det går med brobygget och det går att följa bygget på nätet. På kommunens hemsida kan man få veckoinformation om hur arbetet med Lundabron fortlöper.

http://www.umea.se/umeakommun/trafikochinfrastruktur/trafikochgator/gator/gatuarbeten/lundabron.4.57b91f50142c25734345f91.html

Man kan även se via en webbkamera hur bygget går!

http://www.webbkameror.se/byggkameror/veidekke/veidekke_10_640.php

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.