Bloggare utan verklighetsförankring!

Har fått många synpunkter när det gäller min motion, om att det behövs mera professionell styrning i de kommunala bolagen. Den mest intressanta synpunkten kommer från en bloggare, som verkligen visar sin okunskap hur det fungerar i kommunen och de kommunala bolagen. En bloggare som skriver en massa fina ord, utan att veta hur verkligheten ser ut. Det är inte heller första gången som bloggaren beskriver något som inte stämmer. Det som också är intressant är att jag har fått medhåll när det gäller min motion från några i hans partitillhörighet. Sen tycker jag också att man ska läsa motionen och reportaget i VK i sin helhet, innan man uttalar sig felaktigt och börjar spekulera hejvilt. Men som sagt var det är inte första gången det har hänt.

 

 

8 kommentarer

 1. Moffajinko

  God em! Du måste tänka på A. Forss mega stora egobubbla! Han och endast han har rätt i allt!!

  • Peder Westerberg (inläggsförfattare)

   Det är nog inte svårt att räkna ut vem det är! En person som aldrig haft ett politiskt uppdrag i kommunen. Men ändå vet bäst.

 2. Lars Flemström

  Denne A Forss lovar att Socialdemokraterna ska genomföra allting som han har kräver. Idag har han skrivitAnders att han har inga som helst problem med att kalla sig socialdemokrat. Men andra har kanske problem med det – om man nämligen jämför med vad Forss har skrivit om att ”återkommunalisera allt vi tidigare avreglerat och privatiserat” med vad som står i det socialdemokratiska partiprogrammet, som antogs på partikongressen 2013 och fortfarande gäller:

  ”Därför är det en viktig uppgift för den offentliga sektorn att utveckla
  olika alternativ. För att nå en större variation ska kommunerna och landstingen ha rätt att
  låta kooperativa, ideella eller privata alternativ medverka till att utveckla den offentligt
  drivna verksamheten.”

  Det är den klassiska frågan, som ställdes redan i slutet av 1800-talet: Vad vilja socialdemokraterna? Forss har flera gånger skrivit att socialdemokraterna ska genomföra allting som han har lovat. Om Forss kommer med på en socialdemokratisk valsedel, och S vinner valet, så är det majoritetens beslut om Forss bestämmer enväldigt, eller som han själv uttrycker det: Flertalet ska bestämma över fåtalet. Flertalet = en enda person, som vet bättre än alla andra?

  Påminner om den 40-gradiga skalan under början av 1900-talet, när de få röstberättigade hade olika många röster var, beroende på hur stora förmögenheter de hade.

 3. Basic Rules

  Hans(AF) blogg redovisas under politikerblogg, så vitt jag vet är han inga politiska uppdrag även om målsättningen är denna.Lennart Holmlund undviker svara på dennes(AF) självpåtagna roll som ” S -politiker”. Vilken medlem som helst kan ju påstå vad som helst, som god sosse, vi sossar och Palme, ja just det med Olof Palme, som gudfader…!
  I bland undrar man om han(AF) just gått ut SSU:s grundkurs, därav den entusiastiska, ideologiska och naiva uttryckssättet !
  Men är man frälst så är man i socialismen, nu förväntar jag mig snart en konvertering från kristendomen till Islam, då utrymme finnes !

 4. Fredrik

  Hej Peder,
  Nej, det är inte svårt att lista ut vem det är. Alla vet. Och tydligen vågar du dessutom inte debattera med honom, men vem vill debattera med någon som på förhand har rätt och en själv har fel? Jag delar inte alla åsikter med något enskilt parti, av den enkla anledningen att jag inte tror att det finns något perfekt parti eller för den delen perfekt människa. Vi har alla brister, även dem som inte själv vågar/vill/kan se sina egna även om de görs tydliga framför dem, och det är hur vi hanterar dessa brister som faktiskt visar vem vi är. Tommy Sandlin, en av Sveriges främsta idrottsledare genom tiderna och en person som agiterade socialdemokratins sak, sa en gång till mig att våga är inte att alltid vinna eller ha rätt, ibland förlorar man eller har fel. Det som är viktigt är att våga visa och tala om att man har fel.

  Att erkänna att man har fel. Känner vi till någon som aldrig har fel? 😉

 5. Jonny Disenfeldt

  Forss har ett stort ego och storhetsvansinne.
  Han är självutnämnd expert på allt, nu senast matematisk statistik och det av samme man som påstått att :

  1.”Medianlön beroende på hur man beräknar den kan innebära att väsentligt fler än hälften ligger under den.”

  2. Det är en ”mycket komplex matematisk formel” för att beräkna median

  Anders Forss mål för Sverige är att vi ska bli 30 miljoner invånare till år 2050 för att vi ska ”fördela mänskligheten geografiskt bättre” …detta är bara en av dennes rent ut sagt idiotiska ideer. När man frågar om hur vi ska hantera infrastruktur, skola, vård, omsorg, arbete och bostad åt alla dessa svävar han på målet. 20 miljoner mer människor på 30 år, det får migrationsvågen 2015 (163000) att te sig som en obetydlig krusning på ytan…

 6. Lars Flemström

  Vill börja med frågan: Känner vi till någon som inte har och aldrig har haft fel? J , Anders Forss som försöker bygga en politisk karriär på nedvärdering av andra, att påtala att andra har fel. Och inte bara fel i största allmänhet, utan de är dessutom ondskefulla människor. Innan han debuterade som S-bloggare syntes han på en bild tillsammans med fru och barn på ett av Svenska kyrkans församlingsblad i Umeå. Härligt frälst, men därefter sadlade han om till politiken med en kvasireligiös lära om att mäta politiska motståndare på en skala mellan kärlek och girighet.

  Kärleken kräver att ”flertalet bestämmer över fåtalet”, enligt Forss, vilket utlöste en kraftig diskussion med oss som anser att minoritetsskyddet är en lika viktig beståndsdel i demokratin som majoritetsbesluten. Det kunde Forss gå med på bara om majoriteten får bestämma minoritetens rättigheter, medan bl.a. jag hävdade att dessa måste vara konstitutionella, så att de inte kan upphävas genom ett enkelt majoritetsbeslut.

  Redan då ville Forss ha 30 miljoner invånare i Sverige, vilket givetvis skulle få till följd att den svenska folkgruppen skulle bli en minoritet – utan konstitutionellt minoritetsskydd. Bl.a. skulle tre städer med över en miljon invånare vardera byggas i renbetesområdet. Samerna skulle fråntas den lagstadgade renbetesrätten och hänvisas till något slags ranchdrift på ”egen ägd mark”. Men inte ens detta med ensamrätt för samer. Allt detta genom majoritetens diktatur över minoriteten.

  Efter påpekande från mig att AF skulle komma att förstöra den kommande socialdemokratiska valrörelsen i Norrland med sin extrema fientlighet mot den samiska minoriteten, ändrade sig Forss plötsligt och ljög och förnekade att han någonsin velat upphäva renbeteslagen. Jag gissar efter påtryckningar från S-partidistriktet. Men han envisas fortfarande med att samerna inte ska ha ”monopol” på renskötsel. Ska då vilken rik snubbe som helst, som lyckats komma över en markplätt ha möjlighet att bedriva hobbymässig renskötsel? Det skulle bli dödsstöten för både den traditionella renskötseln och den samiska kulturen.

  Innan Forss debuterade som S-bloggar med sina extrema och minoritetsfientliga åsikter, hade de flesta – inklusive jag själv – avfärdat alla påståenden om att svenskarna i framtiden kan bli en minoritet i sitt eget land, som rasistiskt skitsnack. Och så även jämförelsen med indianerna. Men samernas historia visar hur lätt ett majoritetsfolk kan bli en minoritet i sitt eget land, och får fortsätta att existera som en särskild etnisk grupp endast med den nya majoritetens nåd.

  Vad som tidigare sågs som en rasistisk skröna har Forss gjort till ett fullt rumsrent argument i migrationsdebatten. Med sitt 30-miljonerssverige, där tydligen Forss’ egen version av demokrati (= majoritetsdiktatur) ska råda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.