Äldreomsorgen måste prioriteras!

För oss i Liberalerna är det en självklarhet att säga nej till nedskärningar inom äldreomsorgen! Jag är glad att man nu gör ett omtag i äldrenämnden.

Precis som jag skrev i min blogg tidigare så kommer att påverka de äldre kommuninnevånarna mycket negativt med fler och längre insatser. I längden blir det också dyrare för kommunen och det är som att bita sig själv i svansen.

Från Liberalernas sida så kan vi inte låta äldre kommuninnevånare lida på grund av dåliga och dyra beslut. Ansvaret för situationen ligger helt och hållet på socialdemokraterna, de måste ta ansvar och inte låta äldre invånare betala priset för en dåligt skött ekonomi.

En kommentar

  1. Michael Rönnlund

    Håller helt med att sossarna prioriterar väldigt underligt både på det kommunala planet och landet i övrigt.

    Våra äldre ska bli utan rehab på våra boenden. Livsviktig rehab för många. Att få rehab varje vecka ökar livskvaliten för den äldre. Detta vill sossarna prioritera bort.

    Istället bygger man extremt dyra skrytbyggen i stan och man blir i stort sen utskyldig. Sen ska våra äldre vara med och betala notan. Svinaktigt.

    Ett bra exempel på hur sossarna prioriterar –

    Sossarna med Magdalena Andersson i spetsen ger varje år bidrag på +30 miljarder till ffa de rika i samhället i form av ränteavdrag på fastighetslån.

    Enligt Magdalena Andersson är till exempel en fastighetsskatt i princip helt utesluten och en minskning av ränteavdragen ligger långt borta.

    – Det är inget som man särskilt gärna vill göra eller gör lättvindigt, eftersom det påverkar alla som redan i dag har köpt en bostad och gjort sin livs största investering, säger hon till TT.

    Det mesta av de ungefär 30 miljarder kronorna som statskassan betalar i ränteavdrag går till de redan välbärgade. Det visar en unik kartläggning som Statistiska centralbyrån, SCB, gjort åt SVT. Den rikaste tiondelen av hushållen får 20 gånger mer subventioner än den ekonomiskt svagaste.

    85% av ränteavdragen går till rika.

    Så prioriterar dagens socialdemokrater och det är dags att sätta ner foten nu.

    Michael Rönnlund (V)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.