Fruktansvärda konsekvenser!

Än en gång får man läsa i media om de fruktansvärda konsekvenser, som åtstramningen inom personlig assistans innebär. Den här gången är den svårt hjärnskadad treåring som nekas assistans för att en kommun anser att det är för dyrt.

När det gäller regeringen så vill man strama åt ytterligare inom personlig assistans och man vill minska assistanstimmarna oavsett hur behoven ser ut. Det kommer i sin tur innebära att Sverige tar ett stort kliv tillbaka, när det gäller rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Trots påtryckningar så verkar inte heller regeringen backa ur sitt ställningstagande

Den här åtstramningen kommer också att slå mot de svagaste och det kommer att innebära försämrade levnadsvillkor för många, som har ett funktionshinder.

När det gäller LSS reformen så är den idag, unik i världen och många länder har tittar på hur vi utvecklat assistansmodeller, för att stärka den enskildes villkor och rätt till goda. Om regeringen får som man vill kommer den inte att vara lika unik längre och jag håller med när man säger att det är ett knivhugg i assistansreformens hjärta.

När det gäller LSS så är det heller ingen förmån eller lyxreform. Det är en rättighet och en stor bidragande orsak till att funktionshindrade får leva ett anständigt liv.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.