Lärarnas byråkrati måste minskas!

I dagens skola har tyvärr läraryrket förvandlats till att vara administratörer. Från Liberalernas sida har vi också länge jobbat för att lärarnas byråkrati ska minskas. För mig är det också en självklarhet att lärare ska vara lärare och inget annat.

Tyvärr ser vi också att de senaste åren under skolminister Fridolins ledning att administrationen för lärare ökar, enligt lärarförbundet. Över 80 procent av lärarna anser också att administrationen har ökat de senaste åren

Om inget händer så kommer det också finnas en stor risk att många lärare lämnar sitt yrke. Det är kanske dags att vi börjar anställa personal som avlastar lärarna, så lärarna får göra sin huvuduppgift, dvs att vara lärare och inte administratörer.

2 kommentarer

  1. Michael Rönnlund

    Ökad administration finns även inom vården. Har aldrig hört att ni liberaler anser att det behövs anställas personal som utför vårdanställdas administration, hur kommer det sig Peder?

    Varför är lärarna viktigare för er liberaler än läkare, sköterskor och para medicinare?

    Sen ni politiker valde att ta över arbetsmarknadens parters uppgift att sätta löner då ni höjde lärarnas finns inget förtroende kvar i denna fråga. Det finns andra yrkesgrupper med betydligt sämre löner än lärare men det finns inga allianspartier som gör deras röst hörd.

  2. Peder Westerberg (inläggsförfattare)

    Tyvärr verkar vi inte ha nått ut med det. Men det är något som vi också anser. Här kommer en text från vår hemsida.

    Liberalerna vill fortsätta att korta vårdköerna, samtidigt som läkare och sjuksköterskor ska få mer tid till patienterna genom mindre administration. Utbildning, ansvar och erfarenhet ska löna sig – även sjuksköterskor ska kunna göra karriär och få högre lön.

    https://www.liberalerna.se/politik/politiksjukvard/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.