Socialdemokraternas åtstramningar fortsätter!

Jag var nyligen på ett möte när den socialdemokratiske ministern Åsa Regner fick frågor om åtstramningarna inom den personliga assistansen och det valde hon inte att svara på. Det som händer i verkligheten är att Regeringen fortsätter att strama åt ytterligare inom personlig assistans och att man vill minska assistanstimmarna oavsett hur behoven ser ut. Den här åtstramningen kommer också att slå mot de svagaste och det kommer att innebära försämrade levnadsvillkor för många, som har ett funktionshinder.

Att Regner inte svara på frågorna, är ett sätt att tiga ihjäl debatten och hoppas att det blåser över. Men där tror jag att man har missberäknat sig.

Regeringen stramar även åt i sjukförsäkringssystemet, något som man själva kritiserade den förra alliansregeringen för. Det som den nuvarande regeringen bland annat har gjort, är att anställa mera personal på försäkringskassan för att granska de sjukskrivna och det har inneburit att avslagen ökade gällande förlängd sjukskrivning med 70 procent på ett enda år (2016)

Här kommer en länk

https://arbetet.se/2017/10/19/aven-s-tar-pengar-fran-sjuka/

En kommentar

  1. Snutkaffe

    Att Åsa Regnér tillåts angripa samhällets svagaste är en gåta. Men i det stora hela började eländet år 2015 med ”öppna era hjärtan”. Finansdepartementet slog larm samma år att pengarna inte räcker till Nu får assistansberättigade och sjuka stå för kalaset. Dem som drabbas hårdast är barnen med störst hjälpbehov, skamligt. Även dödsjuka får brev från FK att nya läkarintyg krävs!

    Inte nog med det: Otryggheten växer med rasande fart, demokratin avvecklas successivt, no go zoner, man kan få sparken om man har fel åsikter, Våldtäkter och ofredanden utreds aldrig p.g.a att gängrelaterad brottslighet tar alla resurser….

    Ett samhälle som inte kan försvara sina barn -har ingen framtid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.