Socialdemokraterna kör med falsk marknadsföring!

Socialdemokraterna målar upp sig som ett mittenparti, men för mig är det enbart falsk marknadsföring. Ett bra exempel är i vår egen kommun där socialdemokraterna låter vänsterpartiet påverka den praktiska politiken. Den strategiska planen är ett lysande exempel på det.

Socialdemokraterna vill också begränsa vinsterna i välfärden och det är ett hårt slag mot många företagare. När det gäller Reepalus utredning, så kommer det också att innebära att många mindre välfärdsföretag kommer att slås ut. Man förstår inte heller att de flesta privata välfärdsföretagen har mindre än 10 anställda. Sen kan man också ställa sig frågan varför privata äldreboenden har bättre kvalitet än kommunala. Det enligt en undersökning av socialstyrelsen.

Ett vinstförbud kommer nog också att innebära ett slut på valfriheten i Sverige och för mig är det är klassisk vänsterpolitik. Vänsterpartiet har heller aldrig förstått, att det är företagen som bär upp Sveriges välfärd. Tyvärr verkar man fått socialdemokraterna på samma spår, att det är fult att tjäna pengar. Sen skulle jag inte bli överraskad om socialdemokraterna inför en begränsning av vinster, när det gäller allt som upphandlas av kommuner och landsting. För mig är det ganska logiskt att det blir nästa steg.

En kommentar

 1. Bertil

  Självklart är Socialdemokraterna ett mittenparti med dragning åt höger.
  inser man inte det då är man för ung och grön som politiker.

  ”Socialdemokraterna vill också begränsa vinsterna i välfärden och det är ett hårt slag mot många företagare. ”
  Självklart är Vinstbegränsning helt nödvändigt. alternativet är ta bort reformen LOV
  och utesluta företag från att bedriva välfärdstjänster. Det skulle jag tycka vore det absolut bästa.
  Tycker inte privata företag ska bedriva privat företagande inom välfärden som Vård, skola, omsorg.

  Gillar man inte villkoren kan man syssla med annat Arbetslinjen ska gälla även företag inom välfärdstjänster. Så enkelt är det.- Men som sagt låt oss riva upp reformen LOV.
  Det är en bluff till Svenska folket iscensatt av högern och näringslivet.

  ”Sen kan man också ställa sig frågan varför privata äldreboenden har bättre kvalitet än kommunala.”
  Var finns fakta om det Peder Westerberg,”

  Är ganska lätt räkna ut privata företag de kan via lobbyism och propaganda berömma sig själva.
  Med skattemedel ska pengar gå till verksamheter inte till lobbyism och propaganda.

  ”Ett vinstförbud kommer nog också att innebära ett slut på valfriheten i Sverige och för mig är det är klassisk vänsterpolitik.” skriver Peder:

  Jag hoppas verkligen det stämmer, må detta med privatisering av våra viktigaste välfärdstjänster omedelbart kastas i papperskorgen.- RIV reformen LOV Omedelbums.

  Sen behöver vi massor mer Vänsterpolitik. Nån ny Trump vill jag inte ha, inte nån Reinfeldt heller eller ”Pickvisare” typ a´la Borg. Mera Castro och utrensning är vad som behövs.

  Det är bra det skett inom Jämställdheten,med Timell som förtecken. Nu behövs utrensning även inom den ojämlikhet med klassklyftor som skett. Att alltid och då menar jag alltid slå på sjuka, arbetslösa, och utsatta är en grym politik och de måste rensas ut från Svensk politik.

  Man kan inte i budget efter budget alltid föreslå försämringar på de som man hela tiden försämrat för, samtidigt som välmående får mer och mer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.