Ökning av sjukskrivningarna i kommunen!

På måndagens kommunfullmäktige ska delårsrapporten behandlas och det är mycket alarmerande med kommunens sjukskrivningstal. I båda socialnämnderna ser vi tex en ökning av sjukskrivningarna och det är en oroande negativ trend.

När det gäller redovisningen av att öka hälsan och minska sjukfrånvaron i delårsrapporten, så tycker jag också att den är otrolig fåordig. En sån viktig fråga och så liten del i delårsbokslutet. När det gäller de höga sjukskrivningstalen så innebär det också stora kostnader för kommunen Det innebär också att vår personal är utarbetad, sjuk och icke arbetsför, något som leder till stort personligt lidande för den enskilde.

2 kommentarer

 1. Olle

  Kanske detta är kontentan av S så kallade ”Lyckad strategi till ekonomiskt överskott” ,de har sparat så pass att det är nu kostnaden kommer i form av sjuka medarbetare .Det är ofta lätt att kortsiktligt vända minus till plus, men efter ett tag hinner ändå verkligheten ikapp och underskottet blir ännu större.

 2. Bertil

  Kan det möjligen bero på att Alliansens utförsäkringar är borttaget. har du kollat och jämfört självmordsstatistiken. När folk utförsäkrades begick många självmord vilket beskrevs i dagstidningar. När folk får leva och vara sjuka och få ersättning på den försäkring man betalat till då blir det högre sjukskrivningstal som så klart de på högersidan irriteras över. Då hindras man från att genomföra stora skattesänkningar för välmående och det är riktigt irriterande för dessa.

  Det innebär inte alls stora kostnader för kommunen med höga sjukskrivningstal. Det ger fler jobb och
  den fördelar den samlade ekonomin bättre. Detta när vi lever i ett Samhälle där alla måste ha pengar för att överleva.

  Så se Sjukskrivningstalen som positiva det visar att folk både är sjuka och syns och det ger en bättre fördelningspolitik. Tänk på att vi behöver mera Castro och mindre Trump att utrensning behövs och att förtrycket mot utsatta grupper som sjuka, arbetslösa. dämpas.
  De som ex: applåderade när sjukskrivningslagen togs 5 juni 2008 skulle naturligtvis åtalats och rensats ut från vårt Land.
  Gärna till Nordpolen sen hade de fått gå hem.
  Skapar man en politik som går ut på ökande klassklyftor måste det bemötas med lika håra tag tillbaka. Tyvärr.
  Alternativet är lyssna och inse vad dumt det är att alltid slå mot utsatta när Högerpartiernas budgetar ska presenteras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.