En lång följetong!

Idag är det kommunfullmäktige och det är en lång dagordning. Bland annat så är det nio motioner på dagordningen. Från Liberalernas sida så har vi en interpellation och en enkel fråga på dagordningen. Interpellationen som är ställd av Peter Sedlacek har rubriken ”Vad hände med förskolan Visionen på Furugränd på Teg?”

När det gäller Visionen har det varit en lång följetong och resultatet blev en förlikning som kostade kommunen 1.6 miljoner. Pengar som hade behövts till annat
Det är ingen nyhet att vi står inför stora utmaningar i Umeå kommun när det gäller våra växande barnkullar i förskolan och skolan. Med tanke på det behov som är i dagsläget och i framtiden så tror jag inte att vi kommer att lösa bristen på förskoleplatser genom att motarbeta förskolor som drivs i alternativ regi.

Istället för att motarbeta de fristående förskolorna borde man istället se de som en resurs för att ta tillvara de utmaningar som finns med de växande barnkullarna.
Sen känns det också oerhört konstigt att kommunen ingår en förlikning på 1.6 miljoner, när man säger att man inte har gjort något fel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.