Låg nivå på debatten!

Igår på kommunfullmäktige beslutades det att godkänna försäljningen av delar av Bostadens bestånd till Heimstaden Bostad Portalen AB. Det var ett omtag av ärendet på grund av att förvaltningsrätten menade att rubriken var vilseledande, när ärendet var uppe förra gången.
Från Liberalernas sida så var det en också stor seger, med tanke på att vi gick till val med denna fråga.

Med facit i handen fanns det heller inget alternativ för Bostaden att göra, med tanke på Bostadens lånesituation. Ett alternativ hade varit att höja hyrorna för att finansiera underhållsberget. En försäljning innebär också att Bostaden får ett nödvändigt kapitaltillskott och det kommer också innebära att vi får en ny stor bostadsaktör som vill investera kapital i kommunen.

Tyvärr blev det också en låg nivå på debatten i kommunfullmäktige och vänsterpartiet var den bidragande orsaken. Det blev också som vanligt påhopp på kommunala tjänstemän från vänsterns sida. Men det var ingen överraskning och det börjar också bli en vana. Tyvärr håller sig deras gruppledare inte heller till sanningen och jag fick bland annat ett påhopp som var en ren lögn. Man kunde också se en bitterhet hos vänsterpartiet för att man längre inte får sitta i makten.

Något som var intressant var att miljöpartiet än en gång röstade mot socialdemokraterna i en stor fråga. Miljöpartiet sa också i debatten att Bostaden inte behöver något mera kapital och därmed så anser man att kommunens tjänstemän gör en helt fel analys. I såna här frågor så litar jag mera på professionella tjänstemän istället än på V och MP.

Sen tycker jag också att när man sitter i en bolagsstyrelse ska man verka för bolaget bästa och inte efter politiska värderingar. Tyvärr finns det många styrelsemedlemmar i de kommunala bolagen som inte har förstått sin roll och det har även synts i den här affären. Från Liberalernas sida så vill vi därför ha mera professionell styrning av de kommunala bolagen och vi har också lämnat in en motion om det.

En kommentar

  1. Fredrik

    Om det är så att bostaden har ett underhållsberg som man måste finansiera med att sälja lgh, kan man inte konstatera att styrningen av detta kommunala bolag har drivits på ett undermåligt sätt, har man ett underhållsberg så innebär det att man helt enkelt inte har skött bolaget som ett bolag skall skötas. Har man genererat vinster på ca 543 miljoner de tre senaste åren så borde det finnas utrymme att avsätta pengar för renoveringar, men då faller detta tillbaka på er politiker, som sugit ut alla pengar för att kunna bygga era fantastiska visioner(skrytbyggen) för Umeå, jag behöver inte ens nämna detta för dig hoppas jag. Tråkigt nog för oss väljare så spelar det ingen roll hur man röstar i denna stad, för eftersom ni kliar varandra på ryggen allihopa så får man samma politik vad man än röstar på, det finns inga alternativ!
    Tråkigt nog så är det bara V som vågar säga ifrån, men dom har så otroligt många andra korkade ideér så dom kan man inte rösta på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.