Stort hot!

Det är ett stort hot mot demokratin att politiker hotas och trakasseras. Tyvärr ökar det och det är skrämmande siffror att var femte förtroendevald i riksdag och kommunfullmäktige, har utsatts för hot, trakasserier eller våld i samband med sina politiska uppdrag. Jag har själv blivit utsatt och det är inte roligt att uppleva. Men tyvärr är det så att man börjar inse att det är vardagen. Sen ska ingen behöva tolerera hot eller trakasserier på sin arbetsplats, oavsett vad man jobbar med.

Jag var också mycket tveksam att berätta vad jag har blivit utsatt för, men om jag aldrig berättar så vinner dom. Om man aldrig säger ifrån, så kommer det också bli accepterat och det blir ingen förändring. Sen jag blev politiker så har mitt liv förändrats och jag undviker bland annat krogmiljöer. Det är inte heller kul att bli förföljd när man är ute och handlar. Självklart ska vi politiker ställas till ansvar för vad vi gör, men det är inte acceptabelt att man hotas.

En kommentar

  1. Michael Rönnlund

    Att hota politiker är det fega sättet att påverka demokratin. Oftast för att man inte har förmågan att med argument tala för sin egen politik/ideologi.

    Tråkigt att du blivit utsatt för dessa idioter och hedrande att du står upp för dina politiska ideal och inte låter sig skrämmas till tystnad.

    MvH

    Michael Rönnlund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.