Socialdemokraterna närmar sig tyvärr vänsterpartiet!

Nu är vi inne i valåret och det märks också i den politiska debatten. Jag tror också att det kommande valåret kommer att präglas av ett tufft klimat i debatten. Något som är oerhört negativt för Umeå, är att socialdemokraterna närmar sig vänsterpartiet och det skulle inte gynna Umeås utveckling. Det syns även i den politiska debatten hur partierna närmar sig varandra. Som det ser ut nu så kommer en röst på socialdemokraterna att bli en röst på vänsterpartiet i valet. Vänsterpartiets motstånd mot privat företagsamhet och valfrihet skulle också bidra till en negativ utveckling för Umeå. Vänsterpartiet har heller aldrig förstått, att det är, företagen som bär upp Sveriges välfärd. Om det inte fanns företag, så skulle vi varken ha råd med skolor, äldreomsorg och sjukvård.

Som kommunalpolitiker kommer mitt fokus att vara på Umeå och en av de viktigaste frågorna i den lokala valrörelsen kommer att vara bostadsbyggandet. Äldreomsorgen är en annan viktig fråga och eftersom jag i grunden är socialliberal så kommer den att få ett stort utrymme i mitt politiska arbete. Skolan är självklart en annan viktig fråga.
En annan viktig fråga för mig är Umeås föreningsliv och det har vi Liberalerna också prioriterat i vår budget för kommunen. Man måste också tänka långsiktigt och inse att en satsning på föreningslivet inte är en kostnad, utan en investering för framtiden. Vi har även varit drivande när det gäller byggandet av en fullstor fotbollshall och gymnastikens hus.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.