Slut på Stockholmsfixeringen!

Det ska bli slut på Stockholmsfixeringen när det gäller svensk statsförvaltning säger statsminister Stefan Löfven (S) tillsammans med civilminister Ardalan Shekarabi (S). Man säger också att man ska se till att staten tar del av den fantastiska kompetens som finns utanför Stockholmsområdet.

Med tanke på deras uttalande känns det som ett skämt när man flyttar SIDA från gärdet i Stockholm till Botkyrka. Ett avstånd på 3,4 mil från T-centralen i Stockholm!
Jag har tidigare påpekat att staten ska ta ett mera regionalpolitiskt ansvar och utlokalisera sina myndigheter till mindre orter. Jag har också tyckt det har varit ett bra initiativ av regeringen att utlokalisera myndigheter. Men att flytta en myndighet några mil från Stockholm är lyteskomik. Tänk om man istället hade kunnat flyttat en sån här myndighet till Norrlands inland.

sidaflytt (002)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.