Regeringens hårda linje mot personer med funktionsnedsättning!

Jag tror inte det är många som har missat Kalla faktas granskning av försäkringskassans och regeringens nya hårda linje mot de funktionsnedsatta. Enligt kalla fakta så är det 1200 personer i landet under mandatperioden som har blivit av med sin personliga assistans. Enligt uppgifter i Kalla fakta så får också 8 av 10 personer idag avslag av Försäkringskassan på sina ansökningar om personlig assistans.
Tyvärr är det också så att assistansbranschen utsätts för fusk och bedrägerier. Men det ska inte behöva drabba de som behöver personlig assistans. Tyvärr använder många politiker fusket som försvar till neddragningar och det är att göra det enkelt för sig.

När det gäller LSS reformen så är den idag, unik i världen och många länder tittar på hur vi utvecklat assistansmodeller för att stärka den enskildes villkor och rätt till goda levnadsvillkor. LSS är också en rättighetslagstiftning, men det verkar man inte Regeringen ha förstått. Jag är också oerhört glad att Liberalerna står upp för denna reform. I sin vårbudget avsatt Liberalerna en miljard mer än regeringen, för att värna den personliga assistansen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.