Vad händer med musikscenen?

På måndag är det kommunfullmäktige och jag har en interpellation som handlar om att musikscenen försvinner från Vasaskolan. När musikscenen försvann från Scharinska villa så var det viktigt att säkerställa att man hittade en ny plats för den. Placering blev Vasaskolan och alla var nöjda. Men nu kommer den att försvinna och den stora frågan är vad som händer med musikscenen. Därför har jag ställt en interpellation till kulturnämndens ordförande.

INTERPELLATION

Färre musikscener i Umeå!

Antalet musikscener i Umeå har minskat de senaste åren, vilket orsakat viss stagnation inom det lokala musiklivet. Minskningen blir ännu större med anledning av att gamla Vasaskolan ska återställas – från just en musikscen till skola efter bara några års verksamhet. Vasaskolan skulle ju användas som ersättning för Scharinska villan, men nu är alltså även den scenen helt borta. Detta är djupt allvarligt i en kreativ kulturstad som Umeå, då det riskerar minska intresset.
Fråga till kulturnämndens ordförande Thomas Wennström (S):
1. Hur ser du på den minskade tillgången till scener i Umeå?
2. Är du beredd att vidta några åtgärder för att öka antalet scener?
3. Varför valde den politiska majoriteten i kommunen att avveckla verksamheten som funnits i gamla Vasaskolan och för dyra pengar återställa lokalen till skola?

Umeå den 11 januari 2018

Peder Westerberg Liberalerna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.