Umeå behöver ett truckstop!

Det händer mycket på Ersboda handelsområdet och kommunen förbereder även ett nytt handelsområde där. Jag har även fått samtal från företagare, att man har ett intresse av ett truckstop kommer till i närområdet. Från Liberalernas sida har vi tidigare också skrivit en motion att Umeå behöver ett truckstop. Ett truckstop är ett ställe som är ett köpcentrum för lastbilar, bussar och chaufförer, med all typ av service från bilbärgning och reparationer till boende och mat. Ett truckstop skulle även, vara bra för turistnäringen och då tänker jag främst på turistbussar, husbilar och husvagnar. Jag tycker därför det är dags att aktualisera frågan igen och därför har jag ställt en enkel fråga till kommunstyrelsen ordförande Hans Lindberg (S)

ENKEL FRÅGA

Truckstop i Umeå

Ett så kallat ”truckstop” är en form av rastplats i nära anslutning till större och mer trafikerade vägar, med bland annat stora parkeringsytor, sanitetsfaciliteter, sittplatser med mera. Det kan även finnas bensinmackar, caféer och restauranger i anslutning till dessa platser. Tanken med ett truckstop är att samla service för transportfordon av olika slag, exempelvis lastbilar, turistbussar, husbilar och husvagnar.

I en tidigare motion om ett truckstop beslutade kommunfullmäktige att anse motionen besvarad, med ett resonemang om en eventuell lokalisering av en truck stop i anslutning till den kommande Västra länken. Nu händer det oerhört mycket på Ersboda handelsområde och enligt företagare på området finns ett stort behov av ett sådant.

Fråga till kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S):

Är frågan om ett truckstop i Umeå fortfarande aktuell?

Umeå den 12 februari 2018

Peder Westerberg

Liberalerna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.