Varför vill socialdemokraterna inte ha en gästhamn?

Från Liberalernas sida så har vi länge drivit frågan om en gästhamn i centrala Umeå. Är det något Umeå behöver så är det en central gästhamn och tyvärr verkar bara socialdemokraterna vilja utreda det. Frågan man kan ställa sig, är hur länge kommunen kan utreda frågan om en gästhamn. Det har nu gått över tio år sedan vi började driva frågan och utredningen fortsätter.

Redan 2007 så lämnade vi in en motion om det och fick även avslag på motionen. Svaret till avslag var att man jobbade med en fördjupad översiktsplan för älvslandskapet och där skulle en utredning om en gästhamn ingå. 2014 skrev vi ytterligare en motion om en central gästhamn och fick då svaret att man utredde frågan. Eftersom det inte hände något i frågan, så skrev vi ytterligare en motion 2017 och fick då till svar att fritidsnämnden skulle få medel till att vara med om en förstudie om en gästhamn i Umeå. Vi yrkade även nyligen att i samband med renovering och ombyggnation av katamarankajen skulle man skapa förutsättningar för en gästhamn. Men där fick vi avslag och det blev ingen utredning.

Från Liberalernas sida så kommer vi hur som helst att fortsätta driva frågan och vi kommer även att ifrågasätta hur man kan utreda en gästhamn i över tio år.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.