Miljöpartiet förtydligar att man är ett storstadsparti!

Jag blir påhoppad av en ledande miljöpartist i en blogg och jag förstår mig inte på argumentation. För mig är det en självklarhet att alla inte har råd att köpa en ny bil och bor man på landsbygden så är man också beroende av att ha en bil. I bloggen kan man också läsa att miljöpartiet vill planera och bygga städer så att fler inte ska behöva lägga pengar på en bil överhuvudtaget. Man kan ha tillgång vid behov, utan att behöva äga. För mig är det ett förtydligande att man är ett storstadsparti.

Givetvis tycker jag att vår framtida miljö är jätteviktig, men man måste vara realistisk. Man måste också förstå att det finns människor som vill leva utanför storstäderna och med miljöpartiets politik så försvåras den möjligheten.

En kommentar

 1. Hans Forsberg

  Hej
  Förväntar mig av politiker att ni ska ha förmåga till reflektion och på adekvat sätt hantera frågeställningar med ett antal dimentioner.
  Vad gäller miljöpåverkan är transporter en mycket viktig faktor. Att ta ansvar för en förändring av vårt sätt att resa är ansvarsfullt. Att minska bilkörning i våra stora städer är en utmaning som måste hanteras i närtid.
  Behovet av bilen i glesbygd finns. Att måla upp förändringar av bilskatt och möjlighet till miljözoner som ett hot för Norrland är inget annat än alarmistisk populism och långsiktigt ett underminerande av en demokratisk statsorning.
  Ser fram emot svar från dig, gärna personligt möte
  Hälsning Hans Forsberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.