Det närmar sig!

Det märks att valet närmar sig med stormsteg och det syns även i den politiska debatten. Det kommer också många vallöften och varje dag kommer det nya utspel från partierna. Nyligen kom också ett utspel från socialdemokraterna om förbättrade pensioner och det är något som Liberalerna också driver. Det är glädjande att det finns en samsyn i den frågan mellan de flesta partierna.

Något som tyvärr inte diskuteras så ofta är vår framtida äldreomsorg. För oss Liberaler är det en högt prioriterad fråga och det kommer att synas i vårt politiska arbete. Allt för ofta kan man tyvärr också läsa om missförhållanden inom äldreomsorgen. Det talas också ofta om nedskärningar inom äldreomsorgen och det är något som vi Liberaler säger nej till.

Från Liberalernas sida så kan vi inte heller låta de äldre kommuninnevånare lida på grund av dåliga och dyra beslut. Ansvaret för situationen ligger helt och hållet på socialdemokraterna, de måste ta ansvar och inte låta äldre invånare betala priset för en dåligt skött ekonomi.

Sen måste också makten skall flyttas från politikerna till de äldre och deras anhöriga och ingen skall tvingas att bo där politikerna tycker. Valfrihet i äldreomsorgen borde vara en självklarhet, men tyvärr så motarbetas det av de styrande i Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.