Förskolan står inför stora utmaningar!

Igår kväll var det öppet möte med Liberalerna i Umeå, som hade temat ”Förskolans utmaningar nu och i framtiden” Det var ett oerhört intressant möte och många bra föreläsare.

När det gäller förskolan så står man inför stora utmaningar och där är barngruppernas storlek en fråga som har diskuterats under många år. Trots att medel har tillskjutits så har det nästan inte heller hänt något de sista tio åren. Det känns också som majoriteten har styrt frågan framför sig och inte har tagit den på allvar.

Jag förstår också att många föräldrar och förskollärare är oroliga över barngruppernas storlek och vi får heller inte glömma det viktigaste, som är barnens behov. När det gäller små barn ska de inte behöva knyta an till alltför många andra individer och det handlar om att tillsammans med föräldrarna ge barnen en trygg start i livet.

Jag har sagt det förut men från Liberalernas sida i Umeå, kommer vi aldrig att backa från max 15 barn i förskolegrupperna

32545693_10156253395638150_1301279738119061504_n

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.