Nu måste regeringen agera!

Nextjets konkurs är ett stort dråpslag för norra Sverige och nu måste regeringen göra allt för att lösa det här. Det här är något som regeringen måste prioritera och då behövs det tillföra ekonomiska medel om hela landet ska leva. Om man ser till Norrland så är fungerande flygförbindelser livsviktigt och vi har inte heller ett väl utbyggt kollektivtrafiknät.

Det går inte heller att skylla på att Nextjet inte skulle ha vunnit upphandlingen, som vissa socialdemokrater gör. För mig handlar det om prioriteringar och det satsas mera på elcyklar i storstäderna än på kollektivtrafik i norra Sverige. Det visar vad man prioriterar.

Tyvärr har regeringen med miljöpartiet i spetsen också visat en norrlandsfientlig politik och det enda man har gjort är att införa straffskatter för Norrland. Nu har regeringen chansen att visa att Norrland finns på deras karta, men då måste man agera omgående och lösa flygkommunikationerna som försvunnit med Nextjets konkurs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.