Smygskattehöjningen på drivmedel fortsätter!

”Det är jättedyrt att tanka bensin som det är. Vi ser inget behov av att höja bensinskatten” så sa nuvarande finansminister Magdalena Andersson (S) före valet. Det blev istället tvärtemot och nu har bensinpriset passerat 16-kronorsnivån. Det innebär också att ca 10 kronor är skatt av dagens bensinpris. För mig är det också en smygskattehöjning med den indexuppräkning man har på drivmedel.

Socialdemokraterna skyller också höjning av bensinskatten att man samarbetar med miljöpartiet och det är att göra det lätt för sig. Dessa partier pratar sig varmt om satsningar på landsbygden och det man gör är att man satsar på järnvägar i södra Sverige och elcyklar i storstäderna.

Man förstår inte heller att den grupp i samhället som kommer att påverkas mest av höjda drivmedelskostnader, är de som inte har tillgång till något annat transportmedel än bil, alltså de som bor på landsbygden. I Norrland har vi av naturliga skäl, inte heller tillgång till ett väl utbyggt kollektivtrafiknät.

Magdalena Andersson

2 kommentarer

  1. HERMAN

    Jag har kört E-4 ner till södra Småland och så många tunga fordon både svenskregade och massor med lastbilar från övriga europa främst letter o polacker har jag aldrig sett förut.
    Då förstår jag inte varför man inte tar krafttag mot lasbilstrafiken måste helt klart vara den största miljöboven på våra vägar.
    Istället straffas privatbilismen och främst vi som bor på landsbygden.
    Men S och MP tycker väl att vi skall skaffa elcykel nej vi måste göra vår plikt och se till att den här regeringen byts ut till valet i september.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.