FI vill undvika dryckesfrakt i centrum!

Idag har vi kommunstyrelsens näringslivs och planeringsutskott godkänt godstrafikprogrammet för Umeå centrum. Slutligen kommer det att tas på kommunfullmäktige. Jag tycker att det är bra att man tar ett sånt här program, som är till för att komma tillrätta med de problem och utmaningar som finns.

Programmet har också varit ute på samråd och även politiska partier har haft synpunkter. Feministiskt Initiativ (FI) är ett av partierna som har haft synpunkter och ett av deras förslag är att man ska undvika att bevilja alkoholtillstånd i centrum, så att dryckesfrakt undvikes. Jag tror inte det är det stora problemet med dryckesfrakterna och att torrlägga centrum. Jag tror däremot det är framtiden att vi får flera mötesplatser och restauranger i centrum. Då behövs det alkoholtillstånd för att få dessa verksamheter att gå runt ekonomiskt. Med ett alkoholtillstånd så får kommunen också kontroll. Om FI får igenom sin politik så kommer vi istället att få ett dött centrum.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.