Är det en kommunal angelägenhet att driva ett gitarrmuseum?

Budgetfullmäktige är om en vecka och då ska kommunens budget fastställas. Det som är intressant när det gäller socialdemokraternas budget, är att man bakar in guitars the museum i anslagen till Folkets hus. Det betyder att man permanterar guitars i kommunens budget och man kan undra om det är en kommunal angelägenhet att driva ett gitarrmuseum.

Vi från Liberalerna tycker inte det och vi kommer även att säga nej till ökade anslag för Folkets hus. Från Liberalernas sida så vill vi hellre prioritera kommunens kärnverksamheter och där står till exempel äldreomsorgen inför stora utmaningar. Jag kommer att återkomma om vad gitarrmuseet har kostat skattebetalarna. Men hittills har kommunen gått in med över 20 miljoner och den notan kommer att stiga ordentligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.