Föreningslivet i Umeå måste få mer stöd!

Under valåret kommer många vallöften och utspel från de politiska partierna och jag kan inte förneka att vi i Liberalerna gör detsamma. Men när man gör utspel måste man vara trovärdig. Om man verkligen vill stötta föreningslivet i Umeå så måste man gå till handling och inte bara skriva fina ord.

I Umeå finns i dag cirka 750 föreningar av olika slag, en stor del av dessa är ungdomsidrottsföreningar. I dag står tyvärr även många ungdomar och barn utanför idrottsrörelsen på grund av att många föräldrar inte har råd ekonomiskt och det blir inte lättare för dessa ungdomar och barn när avgifterna höjs i föreningarna. Många föreningar har det jobbigt ekonomiskt och måste därför höja avgifter för att klara av sina kostnader.

Därför är det viktigt att man tänker långsiktigt och inser att stödet till föreningslivet inte är en kostnad utan en investering för framtiden. En satsning på fler spontan-idrottsplatser i Umeås stadsdelar är också viktigt. Det ska finnas goda möjligheter till träning och lek, även för den som inte är medlem i en idrottsförening.

4 kommentarer

  1. Olle

    intressant tänk men ni går till val med Moderaterna. har du ens frågat Ågren vad han tycker här. Han lär ju knappast tycka att kommunen skall hjälpa svaga människor i samhället. Hur tänkte du här?

    • Peder Westerberg (inläggsförfattare)

      I Alliansens gemensamma budget så lägger vi en 1 miljon på föreningslivet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.