Öka stödet till föreningslivet!

Det finns många partier som tycker att vi har för höga kostnader när det gäller föreningslivet och man vill också skära ned på anslagen. När det gäller anslagen till fritidsnämnden och kulturnämnden så är det viktigt att veta att det är nämnder, som inte har så stora anslag. Från Liberalerna vill vi hellre att man ökar stödet till föreningslivet och vi tycker det är väl investerade pengar. Föreningslivet fyller också en viktig funktion
att göra Umeå till en attraktiv stad att leva och bo i. Nära 750 föreningar bidrar också till Umeås invånares folkhälsa, fritidsnöje och allmänna välbefinnande.

Det finns också många föreningar som är viktiga i det brottsförebyggande arbetet. Många tror också att hårdare straff och fler poliser är det viktigaste för att bekämpa kriminalitet. Givetvis är det viktigt, men det viktigaste är det brottsförebyggande arbetet. Jag tycker också att det brottsförebyggande arbetet ska ske i närområdet och då måste man se till att det skapas resurser för det.

Här kommer vårt avsnitt gällande fritid och kultur i vårt valmanifest!

KULTUR – ATT UTTRYCKA SIG
Föreningslivet i Umeå är oerhört viktigt och möjligheten att uttrycka sig genom olika kulturformer är avgörande för vår demokrati. Det är på så vis vi kan nyttja vår yttrandefrihet och vår frihet att organisera oss. Ett aktivt liv efterfrågas alltid i en attraktiv stad.

VIKTIGT MED MENINGSFULL FRITID
Föreningslivet spelar en avgörande roll, inte minst för barn och unga som utvecklas genom att samarbeta med andra, inom exempelvis idrotten. Det bidrar också till att ge ungdomar en meningsfull fritid, vilket kan verka avhållande när det gäller andra typer av oönskade aktiviteter. Fler poliser och hårdare straff är egentligen bara små slag i luften, jämfört med vad föreningsliv och idrott betyder för att förebygga brottslighet. Det är ett faktum att barn och unga måste aktiveras, istället för att hamna i allt från alkohol och droger, till kriminella handlingar och kanske gängbrottslighet. All forskning visar att ungdomar som växer upp med andra människor, lär sig samarbeta med andra, får prata och umgås med andra unga och vuxna löper betydligt mindre risk att hamna i olika typer av missbruk och kriminalitet.

TILLGÄNGLIGT FÖR ALLA
Funktionsnedsättning kan göra det svårare att vara med på lika villkor. Sådana hinder vill vi riva – i hela samhället, även inom idrotten. Vi vill därför att barn med funktionsnedsättningar ska ha samma möjligheter att kunna utöva sina fritidsintressen och med stöd från samhället om så önskas och behövs. Därför vill vi fortsätta satsa på och utveckla verksamheten ”Fritid för alla” i Umeå kommun.

UTVECKLA SPRÅKET TILLSAMMANS
Föreningsliv, idrott och kultur är också avgörande för hur väl människor i samhället integreras med varandra. Inom dessa verksamheter krävs sällan perfekta språkkunskaper och på så vis lär vi alla känna varandra och kan utvecklas tillsammans.

1 Bygg en gästhamn centralt.
2 Bygg en fotbollshall.
3 Stärk entreprenörer som vill utveckla Umeå t ex Bränbollsyran.
4 Öppna upp kultur- och fritidsanläggningar i bostadsområden, kommundelar och byar.
5 Utveckla Nydalaområdet.
6 Skapa aktivitetsytor i centrala Umeå som en isbana eller en lekpark för. 7 Flytta kvinnomuseet till Västerbottens museum.
8 Fler idrottshallar i Umeå.
9 Konstgräsplan i Obbola.
10 Återupprätta de fria musikscenerna i Umeå.
11Skapa tillgängliga spontanidrottsplatser.
12 Satsa på den kommande Kulturskolan där Musikskolan är en bärande del.
13 Ökat stöd för föreningslivet.
14 Allaktivitetshus på Ersboda.
15 Umeå behöver på sikt en bra evenemangsarena.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.