Barngrupperna måste bli mindre!

Den absolut största utmaningen i förskolan är att behålla redan anställd personal och att vara en attraktiv arbetsgivare för kommande generationer. Därför känns det mycket oroande att det väntas en brist på förskolelärare i framtiden. Om man ser till Umeå kommun så har vi även höga sjukskrivningstal när det gäller just förskolelärare.

När det gäller förskolan i Umeå så står man även inför stora utmaningar när det gäller barngruppernas storlek. Trots att medel har tillskjutits så har det nästan inte heller hänt något de sista tio åren. Det känns också som majoriteten har styrt frågan framför sig.

Jag förstår också att många föräldrar och förskollärare är oroliga över barngruppernas storlek och vi får heller inte glömma det viktigaste, som är barnens behov. När det gäller små barn ska de inte behöva knyta an till alltför många andra individer och det handlar om att tillsammans med föräldrarna ge barnen en trygg start i livet.

Jag har sagt det förut men från Liberalernas sida i Umeå, kommer vi aldrig att backa från max 15 barn i förskolegrupperna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.