Företagsklimat måste bli bättre i Umeå!

Vi måste få en bättre företagarpolitik i kommun som uppmuntrar företagande, istället för att bestraffa det. Sen måste också den negativa attityden till företagande, bli mera positiv. Från företagshåll kommer också ofta synpunkter om att kommunens affärsverksamheter konkurrerar med det privata näringslivet. Tyvärr så finns det också ett starkt motstånd från vissa partier mot privat företagsamhet i kommunen.

Om det inte fanns företag, så skulle vi inte ha råd med skolor, äldreomsorg och sjukvård. Det är också företagen som bär upp Sveriges välfärd. Bra villkor för företag är också en förutsättning för fler jobb. Det behövs även enklare regler och lägre skatter för små företag. Därför behövs det en bättre företagarpolitik i kommunen.

Från Liberalernas sida så vill vi också stötta entreprenörer som vill utveckla Umeå och då tänker jag bland annat på Brännbollsyran som motarbetas av de styrande i Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.