Varför stöttade man inte oss tidigare?

Tyvärr så fick den judiska föreningen läggas ned och det visar på ett extra stort behov, av att arbeta mot just antisemitism specifikt och intolerans generellt. Från Liberalernas sida så reserverade vi också i vår förra budget en miljon kronor i kommunstyrelsens budget, till insatser mot antisemitism och intolerans.

Idag på kommunfullmäktige lyfte fi (feministiskt initiativ) en interpellation som hade rubriken ”Kunde nedläggningen av den judiska föreningen i Umeå ha undvikits?” I interpellationen betonar man vikten av att motverka rasism och andra former av förtryck. Men varför stöttade man inte oss Liberaler, när vi vill tillföra en miljon kronor i vår förra budget, för arbetet mot antisemitism och intolerans.

Om man nu vill jobba för dessa frågor, så räcker det inte bara att stå i en talarstol i kommunfullmäktige och prata väl. Det behövs istället krafttag och ekonomiska medel och det har inte fi varit villiga att tillföra. Men det kanske är så, att det är ett val i år. Jag tänkte också undvika att angripa andra partier i valrörelsen, men här måste jag markera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.