S,V och AP säger nej till pendlarparkeringar!

Tyvärr fick vi avslag på vår motion om pendlarparkeringar i kommunfullmäktige. Det var inte överraskande att det var socialdemokraterna, vänsterpartiet och arbetarpartiet som sa nej till motion. Vänsterpartiet tyckte den var bra, men kunde ändå inte bifalla den. Ett argument var att Umeå, ännu inte har de rätta förutsättningarna för att få effekt av pendlarparkeringar. Ett argument som jag inte förstår alls och det visar än en gång på att man bara har fokus på centrala Umeå. Vänsterpartiet hävdade själva att motionen handlar om centrala Umeå, men tyvärr verkar man inte ha läst hela motionen, det med tanke på deras synpunkter. Glädjande var att resten av Alliansen, miljöpartiet och FI biföll den.

Motionen handlar om att det behövs pendlarparkeringar i Umeå kommun. Många tar idag bilen till centrala Umeå och hade vi bra pendlarparkeringar ute på landsbygden och kommundelarna, så skulle vi kunna få fler att åka kollektivt. Jag har även lyft frågan om pendlarparkeringar i regionens kollektivtrafikutskott. Men jag kommer inte att ge mig och jag kommer att återkomma i frågan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.