Man sparar in på dem som behöver samhällets stöd allra mest!

Socialdemokraterna kommer med nya vallöften och stora ekonomiska satsningar. Samtidigt sparar man in på dem som behöver samhällets stöd allra mest. Under mandatperioden så har man gjort stora nedskärningar inom den personliga assistansen och det har gått så långt att barn med funktionsnedsättning inte längre får växa upp i sin familj utan tvingas flytta till barnboenden. Något som SVT också har uppmärksammat.
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/svt-avslojar-funktionshindrade-barn-tvingas-flytta-till-barnboenden

När det gäller LSS reformen så är den idag, unik i världen och många länder tittar på hur vi utvecklat assistansmodeller för att stärka den enskildes villkor och rätt till goda levnadsvillkor. LSS är också en rättighetslagstiftning, men det verkar man inte Regeringen ha förstått. Jag är också oerhört glad att Liberalerna står upp för denna reform. I sin vårbudget avsätter också Liberalerna en miljard mer än regeringen, för att värna den personliga assistansen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.